Kunskapsdatabas (FAQ)
Corona Virus
Posted by Travel Agent M på 14 mars 2020 05:59 em

Vi har full förståelse för oron gällande Corona Viruset och vi följer utvecklingen noga och i tätt samarbete med berörda myndigheter och resebyråföreningen (SRF).

Vissa resor kommer tyvärr att bli inställda. Om din resa är berörd så blir du kontaktad av oss. Vi kommer i de fall resan blir inställd i första hand försöka erbjuda ett likvärdigt alternativ till annan destination eller ombokning till senare datum. Varje resa hanteras individuellt beroende på destination och avresedatum samt flygbolagets/hotellets villkor. Kontakta kundtjänst per e-post och ange ditt bokningsnummer så återkommer vi med vad som gäller just för dig. Vi beklagar att svarstiderna för ögonblicket är längre än vanligt.

Om resan genomförs som planerat är den inte om- eller avbokningsbar p.g.a oro för Corona, vanliga om- och avbokningsvillkor gäller om resan går som planerat. Det är självklart upp till varje resenär att själv avgöra om man känner sig trygg med att resa, men återbetalning är inte möjlig i de fall flygbolag och hotell inte erbjuder detta. Väljer du trots allt att avboka hänvisar vi till ditt försäkringsbolag för att begära ersättning.

 

"Information från Resebyråföreningen SRF:

Det råder extraordinära förhållanden i hela världen, länder stänger gränser, resenärer sätts i karantän, hotell släpper inte in gäster som har bokade rum, flygbolag ställer in flygningar, evenemang och turistattraktioner är stängda, butikshyllor gapar tomma pga bunkring. I paketreselagen regleras researrangörens ansvar om det föreligger en brist i en paketresa eller om den inte kan genomföras. I den nu rådande situationen när allt resande i praktiken omöjliggörs är det inte rimligt att reseföretag ska axla hela ansvaret. Vid paketresedirektivets tillkomst hade man inte situationer som den nu rådande i åtanke och det är inte rimligt att arrangörer ska ta hela det ekonomiska ansvaret för att regeringar och myndigheter vidtar drastiska åtgärder runt om i världen. Mot bakgrund härav anser vi att paketreselagen och resegarantilagen är satta ur spel och inte kan tillämpas! Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen, SRF, har på grund härav uppmanat våra medlemmar att tills vidare inte återbetala pengar till resenärer vars resor ställs in eller avbokas. Självklart ska reseföretagen bistå med assistans och göra vad de kan för att hjälpa sina resenärer om de blir strandsatta eller annars får problem. Här måste dock även Sverige ta sitt ansvar. I den mån svenska medborgare blir strandsatta på resmål på grund av att ett land har stängt gränserna eller flygbolag har ställt in alla flygningar, måste enligt vår uppfattning UD ta ansvar för att svenska medborgare får hjälp att komma hem. Även när det gäller den säkerhet som researrangörer ställer enligt resegarantilagen så menar vi att det systemet inte är tänkt att täcka en situation som denna. Regeringen bör därför säkerställa att drabbade resenärer ges möjlighet att söka ersättning av staten när resegarantierna inte kan utnyttjas för återbetalning till resenärer."

Självklart finns vi på Allinc och Allinclusive tillgängliga och kommer göra allt vi kan för att hjälpa resenärer som är strandsatta utomlands att komma hem och hjälpa de resenärer som inte kommer iväg på sina resor. Men det är en extraordinär händelse och det kommer utan tvekan innebära vissa problem för våra resenärer vilket vi djupt beklagar. Det vi lovar är att vi kommer göra så gott vi kan i den besvärliga situation som uppstått.

Notera att resor längre fram i tiden inte är berörda i nuläget och planeras gå precis som de ska och av- eller ombokning då inte är möjlig. Vi hanterar nu i första hand resor där resenärerna är på destinationen och de resenärer som har avresa inom 14 dagar. 

NORGE:

Hvilken betydning for det for deg som vil avbestille reisen at regjeringen og Helsedirektoraet oppfordrer til at man unngår reiser som ikke er strengt nødvendige?

Oppfordringen som kom fra regjeringen og Helsedirektoratet 12. mars 2020 om å unngå reiser som ikke er strengt nødvendige, både i Norge og til utlandet, utløser ikke retten til å avbestille kostnadsfritt etter pakkereiselovens §22. Den reisende selv må ta en endelig beslutning om gjennomføring av reisen ut fra de opplysninger og råd som foreligger, og vanlige avbestillingsregler gjelder.


Kommentarer (0)
Help Desk Software by Kayako allinc.kayako.com